O založbi

Založba Pogled je bila ustanovljena v letu 2010. Pred tem smo 10 let delovali kot samozaložnik in tržnik knjižnih edicij tudi drugih založb in manjših založnikov.

Na slovenskem trgu spadamo med manjše založbe naša osnovna dejavnost pa je izdaja foto monografij in poučnih slikanic za otroke.

Do danes smo izdali tri odmevne foto monografije o Sloveniji, katere so vse tekstovno obdelane v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku. Naš namen pri izdaji foto monografij je popularizirati etnografske, naravne in umetniške vrednote Slovenije.

slovenija, biser narave zelena slovenija slovenija skozi objektiv
Za podrobnosti klikni na fotografijo

.

Naša usmeritev in pogled na trg nas peljeta po začrtani poti tudi v naslednja leta. V založbi združujemo ekipo oblikovalcev, lektorjev, prevajalcev, vrhunskih fotografov in ustvarjalcev kratkih filmov.

Po naročilu izdelamo monografije za fizične in pravne subjekte, ustvarjamo vrhunske fotografske posnetke iz zraka v štirih letnih časih in posnamemo kratke filme namenjene reklamiranju.

Vsi omenjeni delujemo vsak na svojem področju že veliko let in naše izkušnje so zagotovilo za uspešno izvedbo vaših želja.

Branko Križanec, direktor založbe