Akcija!

Lolo med računalniki

Original price was: 18.59 €.Current price is: 9.50 €.

Vam je všeč zvedavi prvošolec Lovro? Pa mladi poslušalci in bralci ga z zanimanjem spremljajo v knjižnico, med police z zgodbami, pesmimi in informacijami? Knjižnice že dolgo ne gostijo samo knjig, v te hiše prihaja umetnost in informacija na vedno novih nosilcih. Od zgoščenk in CD-ROMOV, USB ključkov, bralnikov in tabličnih računalnikov. Da ne omenjam svetovnega spleta, digitalne knjižnice. Vstopi v dom vsakega od nas, kadarkoli si zaželimo. Pismenost že dolgo ni samo branje leposlovja in informacij na papirj.

29 na zalogi

Kategorija:

Opis

Strokovnjaki govorijo o medijski in večrazsežnostni pismenosti. Vsi novi nosilci so obogatitev. Mladim generacijam položeni v zibelko. Odrasli jih spremljajmo in usmerjajmo v razsodno in varno rabo.

Prav v vsaki družini se je treba dogovoriti, kdaj, koliko časa in kaj se bo dogajalo na računalniku, zato starši, preberite najmlajšim slikanico o Lovru, ki ga skrbi, da ne bi njegova glava postala kvadratasta.

Kotičke v vrtcih sooblikujejo otroci in odrasli. Med glasbenim, pravljičnim, raziskovalnim in kotičkom za počitek se najde tudi računalniški. Vzgojitelji lahko poveste zgodbico in otroke usmerite v primerne didaktične igrice.

V prvem triletju so šolarji deležni sistematičnega urjenja uporabe tipkovnice, miške, rišejo, rešujejo uganke in logične naloge. Morda jim za premor, da ne bodo oči predolgo strmele v zaslon, učitelji preberete, česa se je lotil Lovro.

V šolskih knjižnicah so računalniki namenjeni iskanju, raziskovanju in učenju; igrice pa izbirate glede na razvijanje veščin. Tudi knjižničarji za spodbudo k iz posoji kvalitetnih zgoščenk in k obiskovanju primernih spletnih strani preberite, kako sta se ujela knjižničarka Anči in Lovro ter kakšen mojster je postal Lovro doma. Ne pozabite na zadnjo stran s povabilom k dejavnostim.

Dodatne informacije

Število strani

22

Leto izida

2014