Akcija!

Lolo postane pesnik

9.50 

Ste že pozabili na Lola? Kar nekaj mesecev je, odkar ste skupaj pekli čudežne piškote. Marsikaj se je zgodilo od takrat. Februar je, pomlad se napoveduje in tudi Lolo je prav pesniško drugačen. Ga boste prepoznali? Samo oblekica je druga, srce je še vedno pogumno in glava radoznala.

19 na zalogi

Kategorija:

Opis

Rime in pesmi so prvi stik otroka, dojenčka s svetom lepe besede. Odrasli jim pripovedujemo, pojemo, se igramo z njimi. Kakšno pa je prvo srečanje šolarčka s »pravim pesnikom«? Kdo je pesnik? Kakšen je? Kako »se naredi« pesem? Tokratna pripoved prinaša pojme: pesnik, poet, rima, himna … Tudi to besedilo je primerno za pripovedovanje, kot izhodišče za pogovore ali – od tretjega razreda dalje – za samostojno branje. Lovro raste, zato tudi skladnja ni več tako poenostavljena.

Na koncu literarno-poučne slikanice bralca spodbujamo k lastnemu ustvarjanju, branju in poslušanju, k raziskovanju knjižnice.

  • Starši, vzgojitelji! Zgodbico pripovedujte ali berite otrokom februarja, ko se boste pogovarjali o kulturnem prazniku, pesnjenju ali o tem, da je pesem rima, pa vendar ne samo rima.
  • V minutah za branje bodo mladi poslušalci zagotovo prisluhnili vam, učitelji, ko jim boste s svojim načinom branja ustvarili »kulturni praznik«. Morda se kdo od njih tudi odloči, da bo sam povedal pesem iz glave?
  • Knjižničarjem bo peta knjiga iz zbirke Lolo v knjižnici izhodišče za pogovor o pesniških zbirkah, o poeziji, ki jo beremo ali poslušamo. Povabite bralce, naj raziščejo police in ugotovijo, ali je katera od zvočnic pesniška.
  • Slikanica je primerna za oklevajoče bralce.

Dodatne informacije

Število strani

23

Leto izida

2010