Slovenija, biser narave

0.00 

Ob prebiranju monografije Slovenija, biser narave se tako v domačinih kot v tistih, ki Slovenijo obiščejo prvič, prebudi popotniška želja, ki obiskovalce vodi po čarobnih poteh, na katerih odkrivajo bogato zgodovino, navdihujoče umetniške stvaritve in neokrnjeno naravo.

Prevodi opisov znamenitosti v angleščino in nemščino pa slovensko pokrajino približujejo tudi tujcem, ki želijo pobližje spoznati ta biser narave in ga dodati na svoj seznam navdušujočih, sproščujočih in v vseh pogledih vabljivih turističnih destinacij.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Na poti odkrivanja biserov narave, ki jih ponuja Slovenija, smo soočeni s težko nalogo, kam obiskati najprej. Obiskovalca zagotovo očara Ljubljana, skrit evropski dragulj, zelena prestolnica, živahno, s kulturo prežeto glavno mesto Slovenije. Ljubitelje zakladov naravne dediščine očara valovita kraška pokrajina, prepletena z dolinami, ponikalnicami in skrivnostnimi jamami, kot so Škocjanske jame in Postojnska jama. Obišče lahko tudi Triglavski narodni park, se povzpne na najvišji slovenski vrh, mogočen Triglav, ali s tradicionalno pletno obišče blejski otok in ob blejski rezini uživa v pogledu na Blejski grad. Na svojem potovanju se lahko obiskovalec odpravi tudi v Prekmurje, kjer na otoku vina sredi morja žit prisluhne cimbalam. Spotoma se lahko s kurenti poveseli v najstarejšem slovenskem mestu ali v vinorodnih Slovenskih goricah spije kapljico odličnega vina. Popotnik lahko svojo pot začne tudi na slovenski obali in se obut v taperine pouči o pridobivanju soli.

Ne glede na odločitev, kje bo popotnik začel ali končal svoje potovanje ali kod ga bo vodila pot, je monografija Slovenija, biser narave nepogrešljiv pripomoček, ki ga opozori na ogleda vredne znamenitosti, mu predstavi najprivlačnejše turistične točke in ga povabi, da si ogleda še neraziskane bisere narave. Ob tem pa izpostavi tudi kulinarično ponudbo in že tradicionalne etnološke prireditve.

Dodatne informacije

Teža 1.45 kg
Dimenzije 31 × 24 cm
Število strani

200

Leto izida

2018