Akcija!

Slovenija skozi objektiv

Original price was: 49.90 €.Current price is: 19.90 €.

Monografija prikazuje lepote Slovenije, a za to izbere nekoliko nekonvencionalen medij: glavna beseda je prepuščena fotografskemu objektivu in njegovim umetniškim stvaritvam. V knjigi so predstavljeni kraji, ki jih pozna skoraj vsak Slovenec in marsikateri tujec, pa tudi taki, ki jih marsikateri Slovenec ne pozna in skoraj noben tujec ne ve, da obstajajo.

Fotografije na pot pospremijo besede o krajih, ki jih prikazujejo, vendar je namen prenosa sporočila in vabila prepuščen fotografijam, ki k obisku slovenskih krajev pritegnejo vsakega, ki knjigo prelista.

75 na zalogi

Kategorija:

Opis

Monografija Slovenija skozi objektiv je dokaz, da se Slovenija z dvema milijonoma prebivalcev, razdeljena na 210 občin ter obogatena z italijansko in madžarsko manjšino, od 2004 članica Evropske unije, zveze NATO in Schengenskega sporazuma, lahko kosa z vsemi velikimi državami, katerih glavni vir prihodka je turizem. Bralec svoje potovanje po pokrajini začne v Ljubljani, glavnem slovenskem mestu, in zaključi na skrajnem severovzhodu, med žitnimi polji in vinogradi. Vmes obišče še slovensko Primorje, se povzpne na Triglav, ki je s 2864 m najvišji slovenski vrh, se ustavi ob Blejskem ali Bohinjskem jezeru in uživa v pogledu na s snegom prekrite vrhove, ki se kopajo v soncu. Obišče tudi čarobne kraške pojave, pokuka v Postojnsko jamo in Škocjanske jame, v Lipici občuduje lipicanca, ponos Slovenije, ali odkrije številne možnosti za sprostitev v termah, kjer se pretaka zdravilna voda iz termalnih vrelcev.

Fotografije prikazujejo tudi drugo plat Slovenije: objektiv je ujel tudi tiste trenutke, ki jih včasih jemljemo za samoumevne: kulinarične dobrote in kapljica dobrega vina prepričajo še tako zahtevnega popotnika, da je Slovenija odlična izbira, bodisi za aktivne počitnice, smučanje, kolesarjenje ali plavanje, kot tudi za krajše izlete, ki v nas zbudijo toliko skomin, da se z veseljem vračamo. Slovenija skozi objektiv je drugačna: čarobna in pravljična nam vzame dih in nas pritegne, da si pokrajino, ujeto v trenutku časa, tudi sami pobliže ogledamo.

Dodatne informacije

Teža 1.38 kg
Dimenzije 23.5 × 32 cm
Število strani

160

Leto izida

2010