Zelena Slovenija

0.00 

Knjiga Zelena Slovenija obiskovalca popelje po številnih znamenitostih dežele na sončni strani Alp. Možnosti za rekreacijo ali sprostitev, obisk kulturnih ali naravnih znamenitosti, so v zeleni, s termalnimi vrelci, gozdovi, rekami in kraškimi pojavi prepleteni pokrajini, neomejene.

Slovenski kraji v monografiji bralcu predstavijo svoje najprivlačnejše turistične točke, ogleda vredne znamenitosti in spomenike preteklosti, priložnosti za kulturne užitke in kulinarična razvajanja, povabijo ga, da se udeleži turističnih in etnoloških prireditev ter spozna načine ohranjanja dediščine.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Slovenija je sicer majhna in mlada srednjeevropska država, a njena naravna in kulturna bogastva navdušijo tudi najzahtevnejšega popotnika. Ugodna geografska lega zelene Slovenije na sončni strani Alp, med Jadranskim morjem, Krasom in Panonsko kotlino, je priložnost za naselitev prvim prednikom današnjih Slovencev ponudila že v 6. stoletju. Z zgodovino prepletena pokrajina danes njenim obiskovalcem ponuja najrazličnejše možnosti za sprostitev in razvedrilo. Popotnik lahko obišče številna manjša mesteca in občine, v osrčju Slovenije pa odkrije Ljubljano, živahno glavno mesto, ki je nastalo na temelju rimske Emone, ko je bilo to ozemlje del rimskega cesarstva. O rimskih prednikih pričajo tudi spomeniki preteklosti v Poetoviju – danes v svetu znanem tudi po ptujskem pustnem karnevalu.

Ljubitelje biserov narave navdušujejo Blejsko, Bohinjsko jezero in kraški pojavi – bodisi tisti nad bodisi tisti pod zemljo, športne navdušence pa pritegnejo številne možnosti za rekreacijo v vseh letnih časih. Obiskovalci se lahko sprostijo v zdraviliščih in termalnih vrelcih ali se prepustijo številnim kulinaričnim dobrotam in uživajo v dobri kapljici lokalno pridelanih vin. Namen monografije Zelena Slovenija zbrati in popisati bisere Slovenije ter pripomoči k boljši prepoznavnosti Slovenije v svetu se dopolnjuje z izčrpnim popisom njenih občin ter naravnih in kulturnih bogastev, ki le čakajo, da jih odkrijemo.

Dodatne informacije

Teža 1.57 kg
Dimenzije 24 × 31 cm
Število strani

170

Leto izida

2011