Varnostni certifikat SSL

Spletna stran Založbe Pogled s spletnim SSL varnostnim certifikatom

SSL certifikati so danes vedno pogosteje uporabljani in najbolj znani spletni varnostni certifikati, ki omogočajo varno povezavo med strežnikom in obiskovalcem. SSL (Secure Socket Layer) je varni protokol, preko katerega se pošiljajo podatki, ki so zaščiteni z enkripcijo, mehanizmom, ki preprečuje prestrezanje ali kraje podatkov ter možnost vdora. Uporaba SSL certifikata v spletu je priporočljiva takrat, kadar se preko spletnega mesta prenašajo občutljivi podatki, kot so npr. osebni podatki, podatki o bančnih transakcijah, podatki vpisani v razne obrazce in podobno, oz. takrat, ko se preko spleta prenašajo kakršnikoli podatki, ki ne smejo pristati v napačnih rokah.

Slednjega se zaveda tudi ekipa Založbe Pogled, ki je pristopila k namestitvi ustreznega varnostnega spletnega SSL certifikata, ki poskrbi da so podatki med našo spletno stranjo in vami kot obiskovalcem strani vedno varni in zaščiteni preko SSL (Secure Socket Layer) protokola.

Ko boste brskali po straneh boste tako lahko v menijski vrstici opazili posebno zeleno varnostno oznako ključavnice z napisom Varno  in povezavo https://zalozbapogled.si, ki obiskovalcem zagotavlja varnost brskanja po naših straneh.

Čeprav jih spletni nepridipravi še vedno lahko prestrežejo, jim takšni podatki dejansko ne koristijo. Njihova enkripcija je vse prej kot enostavna, saj varnostni SSL certifikat podatke dejansko zakodira v nerazumljivo obliko.

Glavna korist, s katero se ponaša SSL certifikat, je torej varnost podatkov, ki se prenašajo med spletno stranjo in uporabnikom, s tem pa želimo še povečati vaše zaupanje in uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh.